KUPA SEKİZLİSİ

Kupa-sekizlisi-ters-duz-anlami-tarot


DÜZ: Hayal kırıklığı, terk etme, geri çekilme, kaçma.

TERS: Bir kez daha denemek, kararsızlık, amaçsızca sürüklenmek, uzaklaşmak.

Kupa Sekizlisinde bir adam ön planda duran sekiz kupadan uzaklaşıyor. Kupalardan birinin eksik olması, duygusal açlığın işareti. Adam büyük hayal kırıklığı yaşayarak kupalara sırtını dönüyor ve çetin dağlara doğru yürüyor.

Bir araya getirmek için çok fazla zaman harcadığı kupalardan bıktı ve şimdi daha yüksek bir amacın peşine düşüyor. Uğraştığı şeylerin artık tahmin ettiği kadar zevkli ve tatmin edici olmadığını fark etti.

KUPA SEKİZLİSİ ANLAMI


Sizin için hayal kırıklığı yaratan bir durumdan uzaklaşmaya mecbur kalabilirsiniz. Bu hayal kırıklığı  bir zamanlar sizin için büyük mutluluk kaynağı olan, ama şimdi sadece acı veren bir ilişki, iş, kariyer veya yaratıcı bir projeye sırtınızı dönmek anlamına gelebilir. Duygusal yönden güçlü bir yatırım yaptınız, ancak tüm çabalarınıza rağmen hayal kırıklığına uğradınız; hiç bir şey beklediğiniz gibi sonuçlanmadı ve umutsuzluğa kapıldınız. Şimdi tek seçenek, olan biteni unutmak ve hayatınıza devam etmektir.

Kupa Sekizlisinde özellikle duygusal veya ruhsal yönden bir şeylerin düzelmesini beklemek yerine, bırakmanız gerektiğini düşünüyorsunuz. Başkalarına mantıklı gelmeyebilir, çünkü dışarıdan istediğiniz her şeye sahipmişsiniz gibi görünüyor.

Kupa sekizlisi, duygusal bir problemden veya bazı önemli psikolojik sorunlardan kaçmaya çalıştığınızın bir işareti olabilir. Ön plandaki Kupalar, hayatınızdaki duygusal sorunları temsil eder. Siz yine de yokmuş gibi davranmaya çalışıyorsunuz, onlarla başa çıkmayı reddediyorsunuz. Duygularınızı bastırabilir veya her şey yolundaymış gibi davranmayı tercih edebilirsiniz.

Kupa Sekizlisi, bir şeyden uzaklaşmak suretiyle değişim veya geçiş zamanı anlamına gelir. Tıpkı bir tırtılın güzel bir kelebeğe dönüşmeden önce ölmesi gerektiği gibi, hepimizin zaman zaman dönüşüm geçirebiliriz.

Bu kart, yaşamınızdan memnun olmadığınızı ve daha yüksek bir amacın peşinden koştuğumuzu gösterir. Şimdi tükenmişlik hissi yaşıyorsunuz ve bilindik şeylerden uzaklaşmak zorunda olduğunuzu hissediyorsunuz.

Bu kart aynı zamanda başkalarından uzaklaşma isteğini de gösterir, böylece kişi kendini geliştirme, kendini anlama ve keşfetme üzerinde çalışabilir.

Bazen Kupa sekizlisi  kişinin dünyevi şeylerden bıktığını ve manevi bir yolculuğa çıkmak üzere olduğunu gösterir. 

Eğer durum buysa  mutlu olun , çünkü mutlak değişim en çok ihtiyacımız olduğunda gerçekleşir.

TERS KUPA SEKİZLİSİ


Ters Kupa Sekizlisi, yol seçimi konusunda kafa karışıklığı yaşadığınızı gösteriyor olabilir. Bu karışıklık genellikle sizin için neyin iyi olduğunu anlayamamaktan kaynaklanır ve sonuçta belirsizlik denizinde sürüklenirsiniz. Hem değişmekten, hem de size büyük rahatlık veren bir şeyi kaybetmekten korkuyorsunuz.

Lütfen Yorum Yapmadan Önce bir dakikanızı ayırarak Yorum Politikası sayfamızı ziyaret ediniz.
EmoticonEmoticon