İmparator Tarot Anlamı

İMPARATOR TANIMI



imparator tarot kartı başarı, güven, servet, istikrar, liderlik, baba, erkek kardeş, koca, başarı ve yetenekli bir kişiyi sembolize eder.

imparator kartının  temel sembolleri taht, koç kafaları, bazen kartal, küre ve âsâ dır.

İmparator, saldırgan, cesur ve komuta sahibi olmanızı sağlar. Bu Kart, zorlu bir patronu veya karizmatik bir lideri sembolize edebilir.

İmparator tarot kartı, tarot destesinin baba arketipidir ve Büyük Arkana Kartlarının dördüncüsüdür . Bu Kart en yüksek liderliği , gücü ve başarıyı sembolize eder. Genellikle bir statü seviyesine ulaşacağınızı tahmin eder.

İmparator güçlü, çalışkan, cesur ve komuta sahibi olmanızı söyler. Bunu yaparsanız, iş dünyasında başarı ve servet kazanırsınız. Sıkı çalışmanız gerekecek.

İmparatoriçe, Tarot kartlarının Ana arketipiyse, İmparator ise Babası’dır. İmparator, Dört koç başıyla süslenmiş,  büyük bir taş tahtta oturuyor (Koç ve Mars gezegeni ile olan bağlantısının simgesi). İmparator, sağ elinde Mısır’ın yaşam sembolü olan bir ankhı tutuyor ve solunda hüküm sürdüğü dünyayı temsil eden bir küre var.

İmparator-Tarot-Anlamı

Gücünün, tutkusunun ve yaşam enerjisinin göstergesi olan kırmızı bir cüppe giyiyor. Cüppenin Altına, herhangi bir tehditten (ve herhangi bir duygusal tepki veya savunmasızlıktan) korunduğunu sembolize eden bir zırh giymiş. Uzun beyaz sakalı, asırlık bilgeliğinin ve deneyiminin simgesidir ve altın tacı ile birlikte, sesini duyurmak isteyen bir otorite figürüdür.

Tahtının arkasında, sağlam bir temelle desteklendiğini ancak gerekli görmedikçe herhangi bir değişiklik yapmaya dirençli olduğunu gösteren yüksek, geçilmez bir dağ silsilesi beliriyor. Zirvelerin altından küçük bir nehir akıyor ve biraz ümit veriyor ki, sert dış görünüşüne rağmen hala duygusallığını koruyor.

Anlamı

Tarot kartlarının baba figürü olarak İmparator, bu babalık rolünü (erkek ya da kadın olmanıza bakılmaksızın) benimsediğinizi, ailenizi ve sevdiklerinizi koruyup savunduğunuzu gösterir. İstikrar ve güvenliğinize güvenenler için “evin direği” konumundasınız.

Benzer şekilde İmparator, saygı ve yetki isteyen güçlü bir lideri temsil eder. Statü, güç ve tanınmak sizin için çok önemlidir ve başkalarına hükmedip yönlendirebileceğiniz bir liderlik rolünde olmak stersiniz.

Bir lider olarak, kararlı ama adil biçimde yönetirsiniz. Ne yapmak istediğinize dair net bir vizyonunuz var ve hedefinizi tezahür ettirmek için çevrenizdekileri organize ediyorsunuz. Başkalarının tavsiyelerini dinlersiniz, ancak son sözü söylemeyi seversiniz.. Çatışmalar sizi korkutmaz ve değer verdiğiniz kişileri korumak için gücünüzü kullanmakta tereddüt etmezsiniz. Bunun karşılığında, insanlar hak ettiğiniz sadakat ve saygı ile size geri öderler.  Lider olarak otoritenizi koruyun ve başkalarının sizi aşağılamasına izin vermeyin.

İmparator, kurallara ve düzene bağlı bir sistemi yansıtır. Belirli durumlarda ilkeler veya yönergeler uygulayarak yasa ve düzen yaratırsınız. Herhangi bir sorunu parçalarına ayırarak ve ardından çözmek için yapmanız gereken eylemleri planlayarak içinde bulunduğunuz kaostan bir huzur yaratın. Yaklaşımınızda sistematik, stratejik ve son derece organize olun ve sonuna kadar planınıza bağlı kalın.

İmparator kartı aynı zamanda bilgeliği ve uzmanlığı ifade eder. Hayatınız boyunca bilgelik ve yaşam deneyimi kazandınız ve şimdi bundan faydalanabilecek birine rehberlik yapmak ve  tavsiye vermekten zevk alıyorsunuz. Bir öğretmen, koç, patron ya da iyi bir arkadaş olabilirsiniz.  Öğrendiklerinizi diğerleriyle paylaşarak sizin kadar bilge ve güçlü insanlar yaratmayı seviyorsunuz.

İmparator Ters

Ters imparator,  kişisel veya mesleki hayatınızdaki bazı olumsuzluklara işaret eder. Olgunlaşmamışlığı, kararsızlığı, zayıf duyguları, istikrar ve güç eksikliğini sembolize eder. Güvensizlik hissi anlamına gelebilir. Ayrıca hayatınızdaki yaşlı bir adamın size sıkıntı çektirmesine ve kötü davranmasına işaret edebilir. Belki de bu, otoriteye karşı durmanız gerektiğini veya belki de söylediklerini dinlememeniz ve sadece sizin için yararlı olan bilgileri kullanmanız gerektiğinin bir göstergesidir.

Bir kişi sizi yönetmek için üzerinizdeki otoriter güçlerini kötüye kullanıyor. Bu kişi babanız,  patronunuz ya da kişisel sorunları olan bir sevgili olabilir.  Bu kişinin temel amacı her durumda kontrolü elde etmek ve sürdürmektir. Mevcut durumunuzda kendinizi güçsüz veya çaresiz hissedebilirsiniz ve bir çözüm bulmakta zorlanırsınız.

Bu duygular nedeniyle, farkında olmadan çevrenizdekilere kaba davranmış olabilirsiniz ve insanlar sizi güce ve kontrole ihtiyaç duyan güvensiz bir kişi olarak görebilir. Bu yüzden gücün mevcut yaşamınızda oynadığı rolü düşünmelisiniz.

Ters İmparator sizden alışılmadık şeyler yapmanızı veya mevcut durumunuzu aşmanıza izin verecek kararlar almanızı isteyebilir. Mevcut durum sizi rahatsız etmeye başlıyor mu ? Belki de değişim zamanı.

Gücün hayatınızda oynadığı rolü düşünün. Gücünüzü ve hakimiyetinizi, başkalarını güçsüz hissettirecek şekilde mi savunuyorsunuz? Yoksa bir başkasını, genellikle bir baba figürünü veya yetkili bir kişiyi memnun etmek için kişiliğinizden ödün mü veriyorsunuz?

Ters İmparator, başkalarının size bir lider veya bir alanda uzman olarak baktıklarının bir işareti olabilir, ancak siz rolden uzak duruyorsunuz. Lider olarak görülmekten korkabilirsiniz, bunun yerine gölgelerde saklanmayı veya spot ışıklarının dışında kalmayı tercih edebilirsiniz. Bir kitap yazmak veya daha büyük bir kitleye ulaşmak için başkalarını eğitmek gibi bir etki yaratmanın ve dünyayı etkilemenin başka yolları da olabilir.

Bazen ters İmparator sizden otoriteye karşı çıkmanızı ister. Zorba bir patrondan veya hiyerarşik bir düzenden bıkmış hissedebilir ve daha esnek ve uyarlanabilir bir ortama girmeye mecbur hissedebilirsiniz. Belki de kendi patronunuz olmayı ve kendi işinizi kurarak bağımsız çalışmayı arzuluyorsunuz. Ya da işinizi nasıl tamamlayacağınız konusunda daha fazla esnekliğe ve yaratıcılığa sahip olabileceğiniz bir kariyer arayışında olabilirsiniz. Her zaman belirli bir yapının sınırları içinde veya bir şeyler yapmanın yolu dahilinde,  çalışmak zorunda kalmaktan bıktınız ve ondan kurtulmak istiyorsunuz.


Lütfen Yorum Yapmadan Önce bir dakikanızı ayırarak Yorum Politikası sayfamızı ziyaret ediniz.
EmoticonEmoticon