Büyük Arkana - Major Arcana Anlamları - Tarot Kartları

Büyük Arkana

Büyük Arkana kartları, Tarot destesindeki en etkili kartlardır . Bu 22 kartların her biri, ihtiyaç anında size yardımcı olmak için belirli rehberlik mesajları taşıyor ve hayatta karşılaştığınız durumları temsil ediyor. 

Küçük Arkana  kartları, karşılaştığınız günlük eylemlere ve kararlara odaklanırken, Büyük Arkana  kartları  hayatınıza daha geniş çerçeveden bakarak daha uzun vadeli olaylar hakkında mesajlar verir.


tarot-kart-anlamlari

Büyük Arkana destenin çekirdeği ve temeli olarak kabul edilen Tarot içinde yer alan 22 karttır. Tüm kartlar önemlidir, ancak Büyük Arkana daha önemlidir. Bu kartlar, Deli'den, Dünya'ya kadar yapılan ruhani seyahatleri anlatıyor. Başka bir deyişle, bu kartlar insanlığın aydınlanma ve bireyselleşmeye doğru ruhsal bir evrilmenin hikayesini anlatıyor.

# 0 - Deli

Deli Tarot destesindeki ilk karttır ve en savunmasız olanıdır. Yaşamın iniş çıkışlarını henüz yaşamamış, onu yaşamın zorluklarının büyüklüğünden ve sahip olduğu güç ve potansiyelden habersiz bırakmıştır. Deli bir Tarot okumasında geldiğinde, onun açık, istekli enerjisini üstlenmeye ve önünüzdeki her şeyi endişelenmeden kucaklamaya teşvik edilirsiniz. Deli kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 1 - Büyücü


Büyücü kartı, eşsiz bir varlık olduğunuzu ve başkalarının sahip olmadığı birçok yeteneğe sahip olduğunuzu hatırlatır. Bu beceriler sizi diğerlerinden ayırır ve yeni projelere başlamanıza veya zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Büyücü kartı, Tarot okumanızda ortaya çıktığında, beklemenize gerek olmadığını hatırlatır - ilerlemek için ihtiyacınız olan her şeyi zaten yakalarsınız ve yapmak istediğiniz şeyi başarırsınız. Büyücü kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 2 - Azize


Tüm Tarot destesindeki en sezgisel  kart olan Azize, bir farkındalık ve bilinçaltı kartıdır. Bu kart sizi iç sesinizi dinlemeye ve içgüdülerinizi takip etmeye teşvik eder. Zihniniz düşündüğünüzden çok daha fazlasını bilir ve Azize bu kavramı somutlaştırır. Bu kart Tarot okumanızda ortaya çıktığında, dış dünyada cevap aramayı bırakın ve bunun yerine aradığınız rehberlik için içinize dönün. Azize kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 3 - İmparatoriçe


İmparatoriçe, Tarot'taki en kadınsı karttır; Şefkat, güzellik ve sevgiye büyük ölçüde teşvik eder. O, Tabiat Ana ile derinden bağlantılıdır ve etrafınızdaki doğal dünyanın enerjisini emdiğinizde etkisi güçlüdür. İmparatoriçe kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 4 - İmparator


İmparator, bir liderlik ve güç kartıdır. Bu statüyü elde etmek için birçok deneyimden geçmiş yetkili bir güçtür. Yapıyı ve sağlamlığı temsil ediyor ve sizin de kendi yaşamınız üzerinde muazzam miktarda güce sahip olduğunuzu hatırlatıyor. İmparator kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 5 - Aziz


Aziz, göklerden gelen bir elçi gibidir. Maneviyat ve rehberlik konusunda deneyimlidir ve görevi bu dersleri burada gerçek dünyada bize indirmektir. Aziz, Tarot okumanızda ortaya çıktığında, sizi kurallara uymaya  ve mevcut durumunuzla ilgili manevi bir bakış açısı bulmaya teşvik edilir. Aziz kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 6 - Aşıklar


Aşıklar kartının hayatınızdaki yakın ilişkileri temsil etmesi şaşırtıcı değil. Tarot okumanızda karşımıza çıkarsa, aşk hayatınızın fazladan odaklanmaya ve ilgiye ihtiyacı vardır. Ancak bu, değerleriniz ve kararlarınız hakkında bir karttır. Aşıklar bir dönüm noktasındayken ortaya çıkabilir ve seçimlerinizin tüm olası sonuçlarını düşünmeniz gerekir. Aşıklar kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 7 - Savaş Arabası


Savaş Arabası kartı doğal güdünüz ile kararlılığınıza bağlıdır ve yaklaşan bir zaferi gösterebilir. Bu kart size en büyük başarılarınızın sınırlı düşünceyle  gelmeyeceğini hatırlatır - zihninizin bilgisiyle kalbinizin ve ruhunuzun bilgisini birleştirdiğinizde durdurulamaz bir güç olursunuz. Savaş Arabası kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 8 - Güç


Tarot destesindeki en bariz şekilde adlandırılan kartlardan biri olan Güç, kesinlikle güçle ilgili bir karttır - ancak fiziksel güçle ilgili değildir. Güç kartı, kalbinizin metanetini, cesaret seviyenizi ve hayatın size sunduğu her şeye dayanma yeteneğinizi temsil eder. Tarot okumanızda bu kart ortaya çıkarsa, karşılaştığınız her şeyi kaldırabilecek kadar güçlü olduğunuzu hatırlatırsınız. Güç kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 9 - Ermiş


Ermiş yalnız olmayı özlüyor. Hayatta olup biteni anlamanın tek yolunun dünyanın gürültüsünden uzaklaşmak ve sessiz bir yalnızlık alanı yaratmak olduğunu bilir. Ermiş Trot okumanızda ortaya çıktığında, ihtiyacınız olan cevaplar içeriden gelecektir. Sakin olun ve dinleyin ... Ermiş kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 10 - Kader Çarkı


Yaşam yolunda Kader Çarkı gibi bazen en üstte, bazen de en altta olacaksınız. Bu Tarot kartı size hiçbir şeyin kalıcı olmadığını hatırlatır ve iyi ya da kötü, bu anların size getirdiği derslere değer vermelisiniz. Kader Çarkı kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 11 - Adalet


Adalet Kartı, her eylemin bir sonucu olduğunu kesin ama adil olarak hatırlatır. Şu anda hayat size ne veriyorsa, geçmişte verdiğiniz kararlardan dolayıdır ve ister ceza ister ödül olsun, tam olarak hak ettiğiniz şey budur. Tarot okumanızda bu kart göründüğünde, başkalarıyla olan tüm etkileşimlerinizde adil davrandığınızdan emin olun. Adalet kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 12 - Asılan Adam


Asılan Adam, belirsizlik içindeyken ortaya çıkan bir karttır. Bu kart büyük işlerin yararına bazen küçük fedakarlıklar yapılması gerektiğini söylüyor. Tarot okumanızda Asılan Adam ortaya çıktığında, muhtemelen bir hamle yapmak istersiniz, ancak nereden başlayacağınızı bile bilmiyorsunuzdur. Kendinizi serbest bırakarak başlayın. Artık sizin için faydası olmayan bir şeye olan tutumunuzu hafifletmek veya durumunuzun sonucundan uzaklaşmak, kendinizi serbest bırakmanıza yardımcı olabilir. Asılan Adam kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 13 - Ölüm


Tarot destesindeki en yanlış anlaşılan kartlardan biri olan Ölüm, fiziksel ölümle ilgili bir kart değildir. Ölüm kartı döngülerden bahsediyor - sonlardan, evet, ama başlangıçlardan da - ve her şeyin geçeceğini hatırlatıyor. Geçmişten gelen ilişkilere, duygulara, korkulara veya durumlara tutunmak, yeni ve daha iyi şeylerin hayatınıza girmesini engeller. Her sonun yeni bir başlangıç ​​şansı olduğunu bilmenin rahatlığını yaşayın. Ölüm kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 14 - Denge


Denge kartı sizi barışa ve sabırlı olmaysa teşvik ediyor; Hızınızı veya yönünü zorlamak yerine hayatınızın akışına devam etmeniz gerektiğini hatırlatıyor. Tarot okumanızda Denge ortaya çıktığında, her şeyi olduğu gibi kabul etmeniz ve değişikliklerle karşı esnek olmanız için bir mesajdır. Denge kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 15 - Şeytan


Şeytan kartı, ağır bir kısıtlama ve güçsüzlük duyguları taşır. Bukart Tarot okumanızda ortaya çıktığında, muhtemelen kontrolünüzün olmadığını hissediyorsunuz ve içinde olmak istemediğiniz bir durumda sıkışıp kalıyorsunuz. Şeytan sizi seçeneğiniz olmadığına ikna etti, ancak durum böyle değil. Dış güçler tarafından tuzağa düşürülmüyorsunuz, ancak kendi sınırlamalarınız veya ilerlemeye isteksizliğinizle kendinizi kısıtlıyorsunuz. Kendi özgürlüğünüzün anahtarlarını tutuyorsunuz, kilidi açıp açmamak size kalmış. Şeytan kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 16 - Yıkılan Kule


Tarot destesindeki belki de en korkunç kart olan Yıkılan Kule, yıkımın bir temsilidir. Kule genellikle hayatınızdaki her şey çöküyor gibi hissettiğinizde ortaya çıkar ve onu durdurmanın hiçbir yolu yoktur. Bu kartın mesajı yıkılmasına izin vermektir. Yıkılanın yerine güçlü ve sağlam bir şey inşa etmek için hayatınızın en zayıf kısımları yıkılmalıdır -(Bu kart bazen deprem habercisi olabilir) ömür boyu sürecek bir güven ortamı yaratma vakti. Yıkılan kule kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 17 - Yıldız


Yıldız, umut ve şifanın vücut bulmuş halidir. Yenileme, iyimserlik ve ilham mesajları getiren sakinleştirici bir etkidir. Tarot okumanızda Yıldız ortaya çıktığında, evrenin sizin yararınıza çalıştığını hatırlatıyor ve sizi nereye götürüldüğünüze inanmaya teşvik ediyor. Yıldız kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 18 - Ay


Ay kartı bilinçaltınızla büyük ölçüde bağlantılıdır. İçinizde taşıdığınız düşünceleri, duyguları, şüpheleri ve korkuları temsil eder. Tarot okumanızda Ay ortaya çıktığında, endişeli hissediyor olabilirsiniz, bu korkuların geçmiş anılarınızı ve geleceğe olan inancınızı yok etmesine izin veriyor olabilirsiniz. Aldanmayın - gördüğünüz, duyduğunuz ya da düşündüğünüz her şeye inanamayın. Bu duyguları yüzeye çıkarabilir ve onlara hitap edebilirseniz,  endişeden kurtulabilirsiniz. Ay Tarot kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 19 - Güneş


Güneş, mutluluk, neşe, canlılık ve iyimserliği temsil eden, güçlü ve  canlandırıcı bir karttır. Tarot okumanızda Güneş ortaya çıktığında, işlerin sizin için iyi gittiğinin ve doğru yönde ilerlediğinizin olumlu bir işaretidir. Şimdi başınızı kaldırın ve her zaman sizi çevreleyen tüm iyi durumları ve insanları anlayın. Güneş Tarot Kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 20 - Mahkeme


Mahkeme, geçmişinizin ve geleceğinizin bir araya geldiği bir karttır. Gitmek istediğiniz yerle uyumlu olduğunuzdan emin olmak için,  şimdiye kadar aldığınız kararlarınızı ve eylemlerinizi gözden geçirmeniz isteniyor. Mahkeme kartı size geleceğinizin geleceğiniz hakkında daha iyiye doğru bir değişiklik yapmak için asla çok geç olmadığını hatırlatır. Mahkeme Tarot kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

# 21 - Dünya


Dünya, Büyük Arkana'nın son kartıdır; Bu kart tamamlamayı, başarıyı ve gerçekleştirmeyi temsil eder. Tarot Okumanızda ortaya çıktığında, Dünya size tam olarak olmanız gereken yerde olduğunuzu gösterir. Yaşadığınız onca şeyden sonra kim olduğunuzu daha iyi anlıyorsunuz ve yolculuğunuzun bir sonraki aşamasına hazırsınız. Dünya Tarot kartı hakkında daha fazla bilgi edinin »

Lütfen Yorum Yapmadan Önce bir dakikanızı ayırarak Yorum Politikası sayfamızı ziyaret ediniz.
EmoticonEmoticon